Så här väljer du rätt skärskyddshandskar

Handskador är en av de vanligaste typerna av olyckor som det rapporteras om inom arbetsmiljön - med skärsår som det största problemet. Portwests utbud av skärtåliga handskar ger olika grader av skydd beroende på vilken nivå som krävs.

Skärskyddshandskar lämpliga för nästan alla arbeten
Skyddma har över 50 olika skärtåliga handskar och ärmar för att passa nästan varje uppgift. Fabriken arbetar ständigt med att ta fram nya och förbättrade skärtåliga handskar till marknaden. 

Använd vår guide för att hjälpa dig att välja det bästa skyddet för din arbetsplats.

  • Skyddar händerna mot skärrisk
  • Flera materialmätare som erbjuder höga nivåer av fingerfärdighet
  • Finns i en rad olika beläggningar för grepp i torra, våta och oljiga förhållanden

Guide för val av skärskyddsklass
För att hjälpa till att välja de bästa skärskydds-handskarna för dina arbetsuppgifter, kan du använda denna 3-stegsprocess:


Steg 1. Identifiera faran och besluta om risken för skada

Fara Faktor
Ingen fara 1
Fullständigt kontrollerad fara  2
Kontrollerad fara 3
Begränsad kontroll 4
Ingen kontroll 5
Risk för skada Faktor
Ingen upplevd risk 1
Mycket låg risk 2
Låg risk 3
Medium risk 4
Hög risk 5
Mycket hög risk 6


Steg 2. Beräkna de erforderliga skyddsnivåerna

Risk Faktor
6 6 12 18 24 30
5 5 10 15 20 25
4 4 5 12 16 20
3 3 6 9 12 15
2 2 4 6 8 10
1 1 2 3 4 5
Fara 1 2 3 4 5

Med hjälp av de två tabellerna ovan, beräkna den erforderliga minsta skärprestanda. t.ex. Hög risk (5) x Begränsad kontroll (4) = 20. Tabellen förklarar prestationsnivåerna (värdena).


Steg 3. Hitta lämplig nivå av skärskydd

Skärskyddsnivå enligt EN388:2016
Skärskydd A B C D E F
Skärskydd Newton 2 5 10 15 22 30


Handskar är testade till en lägsta prestandanivå så om du är osäker på vilken nivå av skärskydd som krävs, välj nästa nivå upp. Till exempel, om din bedömning tyder på 12 Newton, välj en nivå D-handske.

Innehåller varken stål eller glasfiber
CT-seriens kollektion av skärtåliga handskar är olik alla andra erbjudanden på marknaden. Genom att använda innovativa tyger och produktionstekniker är dessa handskar bekväma, ultralätta, andas och flexibla. DyUltra är ett nytt skärbeständigt material utvecklat för att ge marknadens högsta nivå av nötningsbeständighet, högre än Para-Aramids.

Detta lågviktstyg erbjuder överlägsen komfort samtidigt som det kan ge skärskydd utöver EN388:2016 Level F. Det består av högkvalitativa ultrahögmolekylära polyetenmaterial (UHMWPE) som är 15 gånger starkare än stål. Smidig och bekväm att bära, den absorberar inte fukt eller tappar form eller prestanda ens efter 10 tvättar.

Fria från stål och glasfiber
CT Series-kollektionen är fri från glas- och stålfibrer, vilket säkerställer att de kan bäras under långa perioder utan hudirritation, dessa handskar är OEKO-TEX®-certifierade för maximal hudvänlighet.

Behåller skärskyddet upp till 10 tvättar
Vår innovativa tygkonstruktion säkerställer att skärmotståndsnivåerna bibehålls i upp till 10 tvättar, som testats oberoende.

I artikellistan under skärskyddshandskar kryssar du bara i vilken skärskyddsnivå du behöver så visas bara dom handskarna.

» Visa vår populära "glasmästarhandske"

» Visa alla skärskyddsprodukter

» Så här väljer du rätt storlek på handskar